2009-04-17 09:22:36• hírek • Szatmár.ro

Április végén indul

Várhatóan április végén valóban megkezdődik a környezetvédelmi minisztérium Zöld ház programja.

A program megkezdését már többször elhalasztották, mivel az új környezetvédelmi miniszter, Nicolae Nemerschi szerint, az előző miniszter által kezdeményezett program nem volt megfelelőképpen előkészítve.

Idő közben a program költségvetését is lecsökkentették, 520 millió helyett 310 millióval támogatják a környezetbarát rendszerek felszerelését. Jelenleg közvita zajlik a Zöld ház programról és az ígéretek szerint, április végére valóban kezdetét veszi a program.

 

A tervek szerint, a támogatást a polgármesteri hivatalokon keresztül lehet majd megszerezni. A pályázók - közintézmények, iskolák, kórházak, magánszemélyek és cégek - a helyi önkormányzatoknál kell majd benyújtaniuk igényléseiket - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

Azok a cégek, amelyek majd felszerelik ezeket a környezetbarát berendezéseket liciten kell majd részt vegyenek és jól meghatározott elvárásoknak kell majd megfelelniük, illetve garanciát kell vállalniuk a készülékekért.

A környezetvédelmi alapból a projektek értékének 70%-át finanszírozzák, a maradék 30%-ot az igénylőnek kell állnia. A programmal kapcsolatban érdeklődni, illetve javaslatokat tenni a ww.afm.ro internetes oldalon lehet.

Környezetbarát készülékek felszerelését támogatja a kormány

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: